Certificaten en kwaliteit

Four Seasons Quality stelt hoge eisen aan de rozen die geïmporteerd worden. Dit kwaliteitsproces begint bij de telers in Ecuador, vervolgens het transport naar het vliegveld en vlucht naar Nederland, tot aan de binnenkomst op onze vestiging in Nederland. De rozen worden door de gehele keten gekoeld en nauwlettend in de gaten gehouden. Bij binnenkomst van de rozen worden zij direct verwerkt, gekeurd op kwaliteit en op water gezet.

Om deze processen te waarborgen voor onze klanten voldoen wij aan eisen die gepaard gaan met diverse certificaten. Deze certificaten moeten jaarlijks worden vernieuwd, zodoende wordt de gehele keten opnieuw door Four Seasons Quality en certificaatverlener onder de loep genomen.

  • Het AEO Certificaat (Authorised Economic Operator) is een certificaat dat door de Douane wordt afgegeven aan bedrijven die internationaal actief zijn. Een AEO certificaat biedt bedrijven voordelen in het internationale handelsverkeer, zo worden ze bijvoorbeeld minder streng gecontroleerd bij grensoverschrijdende handel waardoor het oponthoud bij grenzen afneemt. Om de status van Authorised Economic Operator te krijgen moet een bedrijf aan een aantal veiligheidscriteria voldoen. Deze criteria zijn gebaseerd op het Communautair douanewetboek en de bijpassende toepassingsverordeningen.

    FSQ
  • MPS-ECAS is een certificeringorganisatie welke aan MPS is gelieerd. MPS-ECAS houdt zich bezig met product-, systeem- en inspectiecertificatie zowel in Nederland als in het buitenland. Als een certificerende organisatie heeft MPS-ECAS een toonaangevende positie binnen de agrarische sector in Nederland en daarbuiten. Voor MPS-deelnemers is MPS-ECAS het aanspreekpunt voor de kwalificatie en audits.

    FSQ
  • MPS-ECAS verleent Four Seasons Quality het MPS-Florimark label. Met dit label worden kwekers, handelaren en veilingen allemaal op dezelfde criteria beoordeeld. MPS-Florimark Trade kijkt specifiek naar de kwaliteit en betrouwbaarheid van handelsbedrijven en bestaat uit drie deelcertificaten: Florimark TraceCert, Florimark GTP en ISO9001. Four Seasons Quality vindt het belangrijk niet alleen de kwaliteitsprocessen tussen verschillende bedrijven te waarborgen, maar ook dat de interne regelmatig worden getoetst. Daarom onze ISO certificering; om aan te tonen dat de bedrijfsprocessen van Four Seasons Quality, leiden tot onze uitmuntende kwaliteit, gewaarborgd zijn en elk jaar worden gecontroleerd.

    FSQ
Ecuador Rozen

Ecuador Rozen

Bekijk het assortiment

RoseAmore

RoseAmor

Bekijk het assortiment