Nieuws

« Terug naar overzicht
In augustus is het weeshuis in Ecuador weer bezocht door Huib en Annet van Veen. Deze keer waren zij samen met een aantal Nederlandse sponsoren. Voor hen was het een eerste bezoek aan het weeshuis en ze waren zeer onder de indruk. Er was door enkele van hen kleding meegenomen en dit werd zeer gewaardeerd. Kinderkleding wordt uiteraard direct voor de kinderen gebruikt en volwassen kleding wordt verkocht of geruild.

Veel van de kinderen waren dit keer niet aanwezig vanwege de schoolvakantie. In deze periode wordt er gezocht naar gast gezinnen en eventueel familie die de kinderen willen opvangen of misschien zelfs mee op vakantie willen nemen. Enkele kinderen waar niets voor gevonden was en de baby’s waren wel aanwezig. Annet vertelde ons dat er een meisje was van ongeveer een jaar oud, wat in het weeshuis terecht is gekomen nadat haar moeder haar probeerde te verbranden omdat ze wanhopig was en niet voor haar kind kon zorgen. Annet zag de angst in de ogen van dit kind! Ze wordt nu liefdevol verzorgt in het weeshuis en krijgt bij regelmaat een knuffel of een aai over haar bol hopende dat ze het vertrouwen in de mensen weer terug krijgt.

Uiteraard is er ook gesproken met de directrice van het weeshuis over ons ondersteuning programma, en deze gaf aan dat er 2 koelkasten stuk zijn gegaan. De motoren zijn versleten en moeten vervangen worden. Dit is een kostbare zaak blijkt uit de overlegde offertes. Gezamenlijk hebben we naar de bestaande koelkasten gekeken en kwamen tot de conclusie dat repareren geen optie meer was. Samen met een lokale zakenrelatie zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. Het resultaat is dat we een 2e hands koelcel hebben kunnen kopen welke zeer binnenkort bij het weeshuis geplaatst zal worden. Deze koelcel kunt u vergelijken met een kleine bloemen koelcel, groter, handiger en hygiënischer dan de huidige koelkasten en dat is ook wel nodig vanwege het aantal kinderen in het weeshuis en de temperatuur die beduidend hoger is daar. Hiernaast hebben wij ook een broodmachine aangeschaft voor het weeshuis, zodat ze nu zelf voldoende brood kunnen maken.

Uiteraard kunnen wij dit alleen maar doen met uw steun en hiervoor willen wij u ook hartelijk bedanken. Deze keer ook extra dank aan de sponsoren die aanwezig waren tijdens het bezoek en met nieuwe bijdragen het bovenstaande mede mogelijk hebben gemaakt.

Steeds weer zien wij, als we er zijn, dat wij goed doen aan het sponseren van dit weeshuis mede dankzij uw hulp! De kinderen krijgen veel liefde en aandacht, goede scholing en worden voorbereid op een goede toekomst door de zusters die het beste met deze kinderen voor hebben.

Live in webshop

Webshop login